forteiland_ijmuiden_home14
forteiland_ijmuiden_home3
forteiland_ijmuiden_home12
forteiland_ijmuiden_home2
forteiland_ijmuiden_home11
forteiland_ijmuiden_home1

Fort Experience IJmuiden

Algemeen

Coronaproof bedrijfsuitje op een unieke locatie? Wat dacht u van een onvergetelijk avontuur op het onbewoonde Forteiland IJmuiden? Culturele, culinaire en teambuilding onderdelen in combinatie met een ontdekkingsreis door het gangenstel maken deel uit van dit onvergetelijke avontuur, waar nog lang over nagepraat zal worden. 

Forteiland IJmuiden
Het forteiland ligt in de havenmond van IJmuiden, in de monding van het Noordzee kanaal en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. De Stelling, bestaande uit 42 forten en andere verdedigingswerken, is tussen 1850 en 1890 aangelegd als verdedigingsbolwerk rond de hoofdstad. Het forteiland is aangelegd rond 1885 als belangrijke vooruitgeschoven verdedigingspost van de toegangsport naar Amsterdam. Het enorme halfondergrondse fort is het grootste en meest unieke van de Stelling, aangezien het geheel zelfstandig z'n verdediging moest voeren. In de 2e wereldoorlog maakte het forteiland deel uit van de Atlantikwall, wat de aanwezigheid van bunkers verklaart.

Het Fort uit 1885 is door architecten teruggebracht naar de situatie waarin het Fort ooit is achtergelaten. Niet ingericht, maar leeg en uitdagend voor nieuwe creatieve uitdagingen. Het gangenstelsel over drie verdiepingen verbindt de lege kamers en vormt een waar doolhof waardoor dwalen door het fort een spannende belevenis wordt.

Het in zee gelegen eiland met aan beide zijden passerende scheepvaart, een klein strand, duinen en het ondergrondse fort met een uitgebreid gangenstelsel en meer dan 40 kamers, is een uitdagende en vooral unieke locatie, slechts 20 minuten rijden vanaf Amsterdam. De overtocht naar het eiland vindt plaats per boot en duurt 5 tot 15 minuten.

Activiteiten
Het Forteiland leent zich uitstekend voor een scala aan activiteiten. De deelnemers maken, verdeeld in teams van ca. 10 personen, een historische tocht over het eiland met onderweg verschillende uitdagingen waarbij creativiteit, inventiviteit en soms ook durf een rol spelen. Aan de basis van de programma's staan de volgende activiteiten:

Fort Discovery: Een avontuurlijke tocht met een plattegrond door het fort op zoek naar diverse uitdagende teamopdrachten, zoals Buksschieten/ Team in Balance/ Spinnenweb/ Labyrinth/ Fortkennis / Blindeman/ Tangram/ Rookkamer..
Adventure activiteiten: Evenwichtsbalk, powerfan (vrije val), abseilen, boogschieten
Historische rondleiding: Culturele rondleiding o.l.v. een gids door het UNESCO werelderfgoed
Teamwork activiteiten: Samenwerken, communiceren, taken verdelen, leiding nemen, het moet allemaal gebeuren om de opdrachten tot een goed einde te brengen.
Culinair: Prikkelen van de smaakpapillen. Wijnexpeditie, wie herkent de juiste druif? Proefexpeditie, creëer de heerlijkste tapas samen met een kok.

Programma

Programma: Voorbeeld middagprogramma (dagprogramma ook mogelijk)
13.00 uur Aankomst op de parkeerplaats in IJmuiden. Bootovertocht naar het eiland
13.30 uur Welkom, koffieontvangst met lekkers. Kennismaking met de instructeurs en informatie over de fortdiscovery
14.00 uur Start fortdiscovery, Ontdekkingstocht door het fort met teambuildinggames en uitdagende activiteiten zoals Buksschieten/ Team in Balance/ Spinnenweb/ Labyrinth/ Fortkennis / Blindeman/ Tangram/ Rookkamer
15.30 uur Korte pauze voor een gezamenlijk drankje
16.00 uur Keuzeprogramma met bijvoorbeeld keuze uit: Abseilen & powerfan, evenwichtsbalk, boogschieten, historische rondleiding
17.30 uur Afloop programma, aanvang borrel & prijsuitreiking
18.30 uur Opening buffet
20.30 uur Afsluiting en bootovertocht naar vaste wal (later tijdstip mogelijk)

 

Uiteraard is het middagprogramma ook te boeken met een afsluitende borrel i.p.v. een afsluitend diner (zie kostenoverzicht)

Locatie

Locatie: Forteiland IJmuiden

Kosten

Kosten:


Kosten bedrijfsuitje Forteiland IJmuiden

Klik hier voor meer info en prijzen Fort Experience middagprogramma (met of zonder diner mogelijk)
Klik hier voor meer info en prijzen Fort Experience dagprogramma (met of zonder diner mogelijk)

Bijzonderheden

 • Te boeken vanaf 20 - 600 personen (kleinere groepen op aanvraag)
 • Zowel middag- als dagprogramma mogelijk

Gallery

Offerte

U kunt via onderstaand formulier direct een offerte aanvragen voor dit arrangement.

Invalid Input

Invalid Input

Wat is uw voornaam?

Wat is uw achternaam?

Wat is uw woonplaats?

Wat is uw postcode?

Wat is uw woonplaats?

Wat is uw telefoonnummer?

Graag een (geldig) emailadres invullen!

Ongeldige invoer

Graag hier een datum selecteren.

Graag hier een datum selecteren.

Hoeveel deelnemers zullen er zijn?

Naar welk tijdstip gaat uw voorkeur uit?

Invalid Input

(in Euro's, excl. 21% B.T.W.)

Invalid Input

Ongeldige invoer

Geef AUB aan dat u akkoord gaat met onze privacyverklaring.

Ongeldige invoer

Reacties

Beoordeling van deze activiteit

Programma: 90.55% - 45 stem(men)
Begeleiding: 90.94% - 35 stem(men)
Prijs / Kwaliteit: 84.41% - 18 stem(men)
Veiligheid: 90.95% - 15 stem(men)

Beoordeling

Fort Experience IJmuiden

Fort Experience IJmuiden

Coronaproof bedrijfsuitje op een unieke locatie? Wat dacht u van een onvergetelijk avontuur op het onbewoonde Forteiland IJmuiden? Culturele, culinaire en teambuilding onderdelen in combinatie met een ontdekkingsreis door het gangenstel maken deel uit van dit onvergetelijke avontuur, waar nog lang over nagepraat zal worden. 
Coronaproof bedrijfsuitje op een unieke locatie? Wat dacht u van een onvergetelijk avontuur op het onbewoonde Forteiland IJmuiden? Culturele, culinaire en teambuilding onderdelen in combinatie met een ontdekkingsreis door het gangenstel maken deel uit van dit onvergetelijke avontuur, waar nog lang over nagepraat zal worden. 
90 out of 100 with 113 ratings

18 reacties

 • Reactielink Aenergie donderdag, 07 februari 2019 11:30 Geplaatst door Aenergie

  Zaterdag (avond) jl. een hele leuke bijeenkomst op het Forteiland IJmuiden gehad, de locatie was top en het eten uitstekend. De combinatie van iets doen, iets zien en eten was zeer geslaagd!

 • Reactielink Corn Bak BV donderdag, 04 oktober 2018 08:21 Geplaatst door Corn Bak BV

  Op 25 september met 50 personen een super leuke dag gehad op Fort IJmuiden. Alles was goed georganiseerd en verliep vlot. Leuke spellen geschikt voor bijna alle leeftijden. Een aanrader! prachtige locatie.
  De BBQ was zeer uitgebreid en heerlijk.

 • Reactielink GS1 maandag, 02 juli 2018 09:02 Geplaatst door GS1

  Vrijdag 29 juni hebben wij met 55 collega's een fantastische dag gehad op het Forteiland. De activiteiten waren zeer gevarieerd en dus voor ieder wat wils. Het eten, zowel lunch als buffet, was perfect en wederom zeer gevarieerd. Echt iedereen heeft een ontzettend leuke dag gehad en fanatiek mee gedaan. De verwachtingen waren hoog. maar zijn alsnog overtroffen. 55 man een volle dag vermaken is een hele uitdaging, maar mede dankzij de goede organisatie is dit gelukt. Van begin tot eind een top dag!

 • Reactielink Hornbach Zaandam maandag, 04 juni 2018 13:22 Geplaatst door Hornbach Zaandam

  Op 27-05-18 een personeelsfeestje gehad bij Fort IJmuiden, wat een super leuke dag!!
  Leuke begeleiding, leuke spelen en uitdagingen in het fort zelf gedaan.
  Het eten wat erbij zat was heerlijk en goed verzorgd.
  Kortom, het is een aanrader om hier eens heen te gaan en een leuke, gezellige dag te hebben.
  Groetjes Hornbach Zaandam

 • Reactielink Houtwerk BV vrijdag, 04 mei 2018 10:43 Geplaatst door Houtwerk BV

  Dank jullie wel voor de leuke, uitdagende, speelse en lekkere dag uit op het Fort bij IJmuiden.
  Prachtige locatie, goede activiteiten en heerlijk eten.

 • Reactielink QS solutions dinsdag, 20 maart 2018 09:38 Geplaatst door QS solutions

  Dinsdag 13 maart 2018 met 26 collega's een teambuildings uitje op Forteiland IJmuiden gehad. Iedereen vond het erg geslaagd!! Leuke activiteiten en rondleiding, super aardige instructeurs en na afloop lekker gegeten. Kortom, we hebben een geweldige dag gehad, zeker een aanrader!!

 • Reactielink Atrium Group Services BV donderdag, 23 november 2017 13:17 Geplaatst door Atrium Group Services BV

  Dinsdag 21 November 2017 met zo'n 20 collega's naar het Forteiland geweest. Een prachtige sfeervolle locatie. Een vol programma met team building activiteiten, die uitstekend georganiseerd waren. Prima begeleiding, ook in het Engels. Vriendelijk, flexibel en vrolijk. We hadden een lunch buffet geregeld dat zeer goed verzorgd was. Een absolute aanrader !

 • Reactielink Flore dinsdag, 17 oktober 2017 16:52 Geplaatst door Flore

  Afgelopen vrijdag met de collega's supergoed ontvangen door het begeleidingsteam. Op het prachtige Forteiland genoten van de originele spellen en teambuildingsactiviteiten onder deskundige leiding. Als team kijken we terug op een heerlijke dag mede dankzij de flexibiliteit van de medewerkers. Als teamuitje of teambuilding is dit zeer zeker een aanrader!

 • Reactielink ING Bank N.V. donderdag, 06 juli 2017 09:24 Geplaatst door ING Bank N.V.

  Op 23 juni hebben wij een geweldige dag gehad op het Forteiland IJmuiden. Het teambuildingprogramma was origineel en ontzettend leuk, er werd dan ook veel gelachen tijdens de opdrachten. De extra activiteiten, de tour/boogschieten/abseilen en powerfan waren ook ontzettend leuk om te doen. Kortom we hebben ons enorm vermaakt!

 • Reactielink Van der Leij Bouwbedrijven BV - personeeelsvereniging dinsdag, 04 juli 2017 13:30 Geplaatst door Van der Leij Bouwbedrijven BV - personeeelsvereniging

  Op zaterdag 01 juli jl. hebben wij ons jaarlijkse dagje uit met de personeelsvereniging van ons bedrijf doorgebracht op de prachtige locatie, het Fort Eiland We hebben enorm genoten! Rond het middaguur met de boot naar het eiland gevaren en aldaar eerst genoten van een heerlijke lunch. Vervolgens hebben wij het teambuilding programma gedaan met diverse leuke en hilarische activiteiten. Na een korte pauze met een drankje en bittergarnituur verder met een aantal actieve onderdelen, zoals boogschieten, Powerfan (vrije val) en abseilen. Ook was er de mogelijkheid voor een superleuke en informatieve rondleiding o.l.v. een gedreven gids! Aan het eind van de middag hebben we na de borrel nog kunnen genieten van een voortreffelijke barbecue en een heerlijk dessertbuffet! Al met al een super geslaagde dag op alle fronten. Nogmaals bedankt voor de goede organisatie! Marjon van Sambeek namens personeelsvereniging De Kegel

 • Reactielink KNRM Andijk dinsdag, 25 april 2017 13:19 Geplaatst door KNRM Andijk

  Wij zijn hier op 22 april 2017 met de groep van KNRM station hier een hele middag geweest en hebben geluncht en diverse activiteiten gedaan. Zowel de rondleiding en het actieve programma zijn uitstekend bij ons bevallen. Wij hebben een leuke en ontspannen teambuilding gehad. Wij zouden bedrijven en andere groepen zeker uw bureau aanraden om hun teamuitje te verzorgen.

 • Reactielink Fletcher Hotels woensdag, 28 september 2016 10:44 Geplaatst door Fletcher Hotels

  Wij hebben met 84 personen een FANTASTISCH teambuildingsdag gehad op het Forteiland! Van te voren was het nog even spannend of alles goed zou komen, maar uiteindelijk zijn wij gerustgesteld en hebben jullie ons een hele leuke dag beloofd. Niets was minder waar! Alle collega's hebben er niet alleen die dag, maar ook nog dagen daarna over gesproken. Wat een leuke teambuildingsactiviteiten! Bedankt voor jullie enthousiaste team die ons die dag heeft begeleid, aangemoedigd, maar soms ook gerust heeft gesteld. Over deze dag gaat nog lang gesproken worden, dat is een ding dat zeker is. Wie weet tot in de toekomst!

 • Reactielink Schilt B.V. maandag, 06 juni 2016 15:33 Geplaatst door Schilt B.V.

  Zaterdag 21 mei zijn wij met 53 collega's naar het Forteiland geweest. Het teambuildingprogramma was super leuk en er werd in 5 teams fanatiek om de prijs gestreden. Het gelijkspel van twee teams maakte het eind nog hilarisch met het steeds misslaan op de spijker in de boomstam. De losse spannende activiteiten, abseilen en de powerfan waren voor velen een leuke uitdaging. Zelfs collega's met hoogtevrees durfde deze onderdelen aan door de goede begeleiding die werd gegeven. Diegene die voor de rondleiding door het Fort hadden gekozen waren niet allemaal te spreken over de gidsen. Één gids was moeilijk te verstaan en de andere praatte niet hard, waardoor het moeilijk te volgens was. Dit was het enige minpuntje van deze topdag! Met als afsluiting een heerlijk BBQ buffet maakte deze topdag compleet! Bedankt voor het organiseren voor een geslaagde dag.

 • Reactielink TVM Verzekeringen donderdag, 26 mei 2016 09:50 Geplaatst door TVM Verzekeringen

  Op vrijdag 22 april jl. zijn wij met het team van 27 personen naar het Fort Eiland geweest. Wat een leuke locatie om aan teambuilding te doen! We hadden goede begeleiding en het programma was voor iedereen goed te doen. Zelfs voor twee personen met knieklachten. Naast het serieuze aspect (ieder team wilde toch winnen ;-)) hebben we ook veel plezier gehad. Kortom, het was een zeer geslaagde dag uit met het team!

 • Reactielink Koninklijke Jumbo B.V. woensdag, 02 december 2015 11:47 Geplaatst door Koninklijke Jumbo B.V.

  Op 27 november hadden wij ons personeelsuitje. In, en op het forteneiland. Geweldig!
  Het is een super locatie, weg van het vaste land, dat geeft altijd al een bijzonder gevoel.
  Van begin tot en met het einde was geslaagd. We hadden een goed programma, eerst een lunch
  met heerlijke verse broodjes en fruit, daarna een rondleiding en een aantal vrijwillige activiteiten.
  Toen het 'teambuildings' programma. (Spinnenweb, evenwichts-wip, tangram en spijker op zijn kop).
  Stuk voor stuk erg leuk. Tot slot, na het borreluurtje, een geweldige BBQ!
  Iedereen was super enthousiast en dat is helemaal terecht want als je een groepsuitje wilt organiseren, is
  dit een fantastische bestemming.

 • Reactielink stichting OIG-IHD vrijdag, 23 oktober 2015 17:28 Geplaatst door stichting OIG-IHD

  Op zaterdag 3 oktober zijn wij met 150 personen op Forteiland IJmuiden geweest. Wij waren zeer tevreden. Prettige mensen om mee samen te werken. Programma was erg leuk. We hadden een groep van 18 jarige tot 80 jarige en er was voor iedereen een programma wat ze konden. Eten was ook erg goed. Ga zo door, helemaal top!

 • Reactielink Barts vrijdag, 23 oktober 2015 17:26 Geplaatst door Barts

  Vrijdag 25 september een geweldig leuk personeelsuitje gehad op het Forteiland IJmuiden met ons 35 personen tellende Barts team ! Naast het geweldige weer dat we hadden hebben de instructeurs ons weer fantastisch vermaakt deze dag. We hebben enorm gelachen en genoten en de locatie was super! Dank voor deze top dag!

 • Reactielink Machinefabriek Elcon vrijdag, 23 oktober 2015 17:24 Geplaatst door Machinefabriek Elcon

  Afgelopen vrijdag 11 september met alle collega's naar het Forteiland geweest. Zowel de rondleiding (kundige gids!) als het actieve programma (met dank aan Klaas en Moreno) zijn bij iedereen goed in de smaak gevallen. Teambuildende onderdelen waren ontzettend origineel en we hebben ons prima vermaakt! Aanrader!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Reviews

Lid VeBon

Vebon

Award

zilver 2017

Classificatie

vergader classificatie
green key
logo stellingvanamsterdam nl

Laatste reactie

 • Zaterdag (avond) jl. een hele leuke bijeenkomst op het Forteiland IJmuiden gehad, de locatie was top en het eten uitstekend. De combinatie van iets doen, iets zien en eten was zeer geslaagd! donderdag, 07 februari 2019 11:30
  Fort Experience IJmuiden